Laat je inspireren

Baanbrekend: geen extra belasting meer voor directeur die zijn personeel gezonde lunch geeft

29-05-2024

Ondernemer Rob Baan uit het Westland heeft een grote overwinning behaald: hij mag zijn werknemers een gratis groentelunch aanbieden zonder dat hij daarvoor extra belasting hoeft te betalen. Dit besluit van de Hoge Raad is een doorbraak voor gezonde initiatieven op de werkvloer.

 

Werken aan duurzame inzetbaarheid strandt bij goede bedoelingen

07-02-2024

Werkgevers in Nederland weten inmiddels dat gezonde werknemers superbelangrijk zijn voor het goed draaien van bedrijven. Maar doen ze ook echt iets om dit te bevorderen?

Gezond op het werk: de invloed van de werkomgeving

06-02-2024

Dr. Anne van de Put deed vijf jaar onderzoek naar gezondheidsbevordering op het werk. Benieuwd naar wat haar bevindingen zijn?

De podcast tip voor jou en je collega's

Ben je op zoek naar interessante podcasts over mentale gezondheid? Dan hebben wij dé tip voor jou: de FullCharge Podcast van Jordy & Estrella van Toor. In deze podcast wordt mentale gezondheid luchtig en bespreekbaar gemaakt. Zeker het delen waard met je collega's! 

Zo integreer je vitaliteit binnen jouw organisatie

Hoe intergreer je nu effectief een vitaliteitsbeleid binnen jouw organisatie? Wij hebben de beste tips voor je verzameld, zodat we samen kunnen bijdragen aan een vitaal werkend Achterhoek.

 

Hoe groot zijn de financiële effecten van vitale werknemers?

Werknemers die vóór, tijdens of na het werk meer bewegen, hebben een hogere arbeidsproductiviteit en een lager ziekteverzuim. Hoe groot zijn deze financiële effecten nou precies? En hoe motiveer je werknemers om meer te bewegen op kantoor of bij thuiswerken?

Human Capital Model

Wist je dat sporten en bewegen niet alleen goed zijn voor je fysieke gezondheid, maar ook positieve effecten hebben op je brein en sociale vaardigheden? Dit zijn slechts twee van de bijna 80 voordelen die worden belicht in het Human Capital Model