Fitte medewerkers

Wat leveren ze op voor jouw organisatie?

Bron: CBS

Voordeel 1
Ze zijn minder vaak ziek

Slechts 2% ziekteverzuim, vergeleken met 9% bij niet-sporters. Dit is een groot voordeel, gezien het groeiende ziekteverzuim onder werknemers. Het ziekteverzuim steeg in het laatste kwartaal van 2022 opnieuw, zoals dat al elk jaar sinds 2016 gebeurt. Bij meer dan 1 op de 5 afwezige werknemers spelen werkgerelateerde klachten een rol. Vaak de boosdoener: te veel werkdruk. 

Voordeel 2

Ze zijn productiever

Onderzoek toont aan dat medewerkers die lekker in in hun vel zitten en sporten, maar liefst 12,5% productiever zijn dan hun niet-sportende collega's. Met hun volle batterij en scherpe focus gedurende de werkdag knallen ze door taken heen en leveren ze meer output. 

Voordeel 3

Minder stress

Fitte en actieve medewerkers stralen van energie én hebben beduidend minder last van stress. Dit komt omdat sporten een flinke dosis endorfines losmaakt, die bekendstaan om hun positieve impact op humeur en stressvermindering. De wetenschap is het ermee eens: beweging is een krachtige manier om stress te verminderen en je totale welzijn te verbeteren. 

Voordeel 4

Meer geluk

Fitte medewerkers zijn de gelukkige kampioenen op de werkvloer! Dat bewijst het onderzoek "Sport doet iets met je". Volgens dit onderzoek geven Nederlanders die 1 tot 3 keer per week sporten hun geluk een knallende 7. Maar wacht, het wordt nog leuker: degenen die meer dan 10 keer per maand sporten, geven hun geluk een sensationele 7.6!

Voordeel 5

Betere slaap

Wetenschappelijk onderzoek heeft het bewezen: beweging en fitheid gaan hand in hand met een goede nachtrust. Volgens het "Journal of Sleep Research" ervaren actieve mensen vaak een diepere en herstellende slaap. En wie goed slaapt, verschijnt eerder fris en fruitig op het werk!