Agenda

3

maa

Varsseveldse wandeltocht

Het Varssevelds Mannenkoor organiseert voor de 8e keer de Varsseveldse Wandeltocht op zondag 3 maart 2024. Afstanden 9-13-18-25 km. Starttijden vanaf 8.00 uur.

22

maa

Olympia's tour

Olympia’s Tour is de oudste wielerwedstrijd in Nederland. De eerste editie werd georganiseerd in 1909, komend jaar is de 69editie. Van oudsher is deze wedstrijd dé opleidingskoers voor de beste amateurs van Nederland en ver daarbuiten.

13

apr

Lentewandelweekend

Voor deze lentetocht (13 en 14 april) hopen we weer net zoals vorig jaar op een mooi lenteweekend. De omgeving rondom Aalten geeft ieder jaar weer nieuwe paadjes prijs.

14

apr

Beekse Trailrun

Een prachtige loop door de Montferlandse bossen, loopgraven, de Sprung en via de Hulzenberg.

20

apr

ARGO 5x5 Estafetteloop

De ARGO 5x5 estafetteloop is een gezellig loopevenement waar je als team een mooie prestatie neer kunt zetten. Iedereen loopt 5 km en jullie tijd samen vormt de eindtijd voor het teamklassement.

8

mei

Achterhoekse Wandelvierdaagse

Van 8 tot en met 11 mei 2024 is voor de 18e keer de Achterhoekse Wandeldagen. Startpunt is het centrum (Simonsplein) van Doetinchem, waar we verzamelen om routes van ca. 12, 20, 30 en 40 kilometer door de mooiste delen van de Achterhoek te wandelen. 

18

mei

Roparun

Tijdens het pinksterweekend van 2024 vindt ‘ie weer plaats: de Roparun. Honderden teams leggen lopend (en rijdend) meer dan 500 kilometer af in estafettevorm. Per team is er steeds één loper met begeleiding actief. Non-stop, drie dagen lang. Dit jaar is er zowel een Franse als een Nederlandse route.

1

jun

Gerard Tebroke Memorialloop

2

jun

KEI-FIT obstacle run

De Kei-Fit Obstacle Run is er voor de hele familie. Een sportief uitje met je vader, moeder, zoon, dochter, broer of zus? Ons parcours is geschikt voor jong, oud, dik & dun.

9

jun

Keppelrun

De Keppelrun is een professioneel hardloopevenement voor jong en oud dat in het teken staat van sportiviteit, gezondheid en gezelligheid. Je kunt deelnemen aan 1, 2½, 5 of 10 kilometer door een fraai stukje Achterhoek.

14

jun

Outdoor Gelderland / Jumping Achterhoek

Outdoor Gelderland, door buitenlandse ruiters ook wel Jumping Lichtenvoorde of CSI Lichtenvoorde genoemd, vindt plaats van woensdag 14 tot en met zondag 18 juni.

20

jun

Kanjer Mountain Challenge

Het doel van de Kanjer Mountain Challenge is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel: Kanjers voor Kanjers. Kanjers voor Kanjers zet zich in voor het welzijn van kinderen in de Achterhoek, in het bijzonder rond sport en spel. 

30

jun

Survival run Loil

De Survival Run in Loil is geen wedstrijd, iedereen die de run op zijn of haar manier volbrengt is een winnaar. Meedoen en plezier maken is belangrijker dan een snelle tijd neerzetten.

25

aug

Boer'n drek run

Op vrijdag 25 augustus wordt er weer aan de vooravond van het Wehls Cross Event de Boer’n Drek Run georganiseerd in Nieuw Wehl. Deze modderrun zal plaats vinden op en rond het crossterrein aan de Monsigneur Hendriksenstraat. Deelnemers zullen over karren en strobalen moeten springen en door modder en water heen ploeteren. Na afloop is er een gratis toegankelijk feestavond in de feestent met muziek van drie opzwepende DJ’s.

25

aug

De Ronde van de Achterhoek

De Ronde van de Achterhoek wordt verreden op 25 augustus 2024 en is daarmee de afsluiting van de Holland Cup, een officiële UCI-koers. Aan de start van de koers komen internationale profs van continentale teams en renners uit nationale en internationale clubteams.

1

sep

Rondje Oude Ijsselstreek

Het Rondje Oude IJsselstreek is een jaarlijkse estafetteloop georganiseerd door atletiekvereniging Atletico’73. Er dienen in totaal 7 afstanden gelopen te worden die liggen tussen de 4 en de 7 kilometer. Start en finish van dit evenement zijn bij de atletiekbaan van Atletico'73 te Ulft.

7

sep

Kramprun

Kramp is één van de grootste en hardst groeiende technische groothandels van Europa. Dit is te danken aan 790 miljoen euro omzet en 500.000 artikelen die direct uit voorraad leverbaar zijn. Vanwege de ambitie van Gert-Jan Wassink die past in de bedrijfsfilosofie, steunt Kramp Gert-Jan met trots om zijn Olympische droom waar te maken.

27

sep

Landschapsloop Winterswijk

Geniet van de rust, wandel over verborgen paadjes en duik onder in de groene wereld van het landschap.

27

sep

Achterhoeks hippisch festijn

Het Hippisch Festijn heeft de internationale eventing verder uitgebouwd en organiseert het Nederlands KWPN Kampioenschap 5 jarige eventingpaarden. Naast de zondag wordt er ook op de zaterdag een cross country verreden. Op het hoofdterrein draait een programma om de Ben Gilbers Bokaal. Houd de website in de gaten voor het laatste nieuws!

27

okt

Halve Marathon Doetinchem

De Pfixx Solar Halve Marathon van Doetinchem wordt iedere laatste zondag van oktober georganiseerd door ARGO Atletiek. Het parcours brengt je door het prachtige natuurgebied de Slangenburg. Naast deze Halve zijn er ook de 7,5 km, de 2,5 km en de 1 km Kidsrun

1

dec

Montferland Run

De Pfixx Solar Montferland Run is een aantrekkelijke en sfeervolle hardloopwedstrijd van 15 kilometer, met start en finish in het pittoreske ’s-Heerenberg. De deelnemers lopen door het heuvelachtige en bosrijke landschap van Montferland en doen onderweg de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam aan. Het parcours heeft uitdagende klimmetjes én wordt beschouwd als één van de mooiste wedstrijden van Nederland.